Despre site

Acum cateva zile – in urma unui impuls de moment – am cumparat un Raspberry PI. Adica chestia din poza:

Raspberry PI

Raspberry PI

E un mini calculator cu un procesor ARM la 700 de MHz si 512 MB Ram, totul pe o placa de dimensiunea unui card de credit. Are 2 porturi USB, un port Ethernet, iesire HDMI si un slot pentru sdcard – sdcardul e folosit ca spatiu de stocare.

Pe acest mini calculator e gazduita aceasta pagina (WordPress + apache + php + mysql). Evident ca performanta e mult sub performanta unui x86, dar cum ma astept ca traficul sa fie foarte mic, banuiesc ca o sa faca fata. Si oricum am cumparat acest Raspberry PI pentru teste, “joaca” si pentru a avea micul meu “cloud” in Internet – deoarece consuma foarte putin (~3W) si nu face deloc zgomot, nu ma deranjeaza daca functioneaza non-stop. Iar din moment ce functioneaza non-stop, m-am gandit ca poate gazdui si un blog unde sa-mi vars frustrarile de zi cu zi 🙂

In viitor poate renunt la wordpress si instalez ceva platforma ce sa se bazeze mai mult pe pagini statice – php-urile din wordpress omoara procesorul. Pe de alta parte poate fi interesant sa incerci sa faci pagina functionala in conditiile in care puterea de procesare e extrem de limitata. Vom vedea.

Intel NUC

Intel NUC

Din pacate, Raspberry PI n-are controller de hdd – eu tineam un hdd extern pe USB, iar chestia asta a inceput sa-si arate limitarile, asa ca era cazul sa trec la ceva mai serios. Nu, tot n-am trecut la un server in adevaratul sens al cuvantului, ci la asa ceva. Drept urmare, pagina e hostata de acum incolo pe un Intel NUC. Sa vedem cat rezista asta :).

Viitorul nu suna sumbru nici pentru PI – va avea placerea sa transforme un TV banal intr-un SmartTV. Just for fun.

6 thoughts on “Despre site

  1. Salut! Am o intrebare legata de tema wordpress – nu ai avut probleme cu fonturile sa apara mai mari cand te muti pe alte pagini? Eu am aceasta problema si nu reusesc de nici un fel si chip sa o rezolv. Apreciez daca ti-ai face timp sa imi raspunzi! Multumesc.

  2. Salut,

    Imi apare si mie cateodata, dar consider ca e problema de browser, pentru ca daca fac zoom in/out si apoi revin la 100% zoom, marimea fontului e ok.

  3. Salut! Am rezolva problema, e ceva scris gresit in CSS. Daca vrei sa te ajut ai adresa mea de mail.

  4. Salut,
    bună treabă cu WordPress pe RPi, păcat că folosești apache în loc de nginx pe asemenea jucărie..
    Îl rulezi fără probleme la 900Mhz, corect? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.