Recruiteri seriosi, dom’le

Pentru ca am CV-ul pe linkedin, monster si inca un asemenea site, primesc destul de des oferte de munca. Ceea ce-i misto. Partea proasta e ca in ultimul timp m-au sunat numai indieni sau pakistanezi cu un accent de rahat din care nu se intelege nimic. Partea tragica e ca sunt niste cretini cu agravante. Sa exemplific:

Acum 10 minute m-a sunat unu – Sharad. Ca mi-a gasit CV-ul pe monster si are el un job cu linux, sunt interesat? Ii raspund ca as fi, dar hai trimite-mi un mail sa ved ce presupune jobul. El prin asta a inteles ca trebuie sa-mi recite la telefon. Ma rog, nu-i mare bai. Si incepe sa recite (de pe vreo foaie): cunostinte de linux (RH si Debian), DNS, apache, mysql, proxy, syslog, wordpress (WTF, wordpress?). Ca sa stiu sa instalez softuri in linux, sa stiu ceva networking, scripting, ma rog, usual stuff exceptand wordpress. Jobul ar fi ca se migreaza ceva (bloguri?) de pe Ubuntu pe RedHat (cine pana mea hosteaza ceva pe Ubuntu?). Clientul e in Geneva, deci sunt interesat? Zic ca da, as fi interesat si pana sa mai apuc sa zic ceva, Sharad sare bucuros si-mi spune “perfect, cand poti sa incepi?”. M-am blocat pentru o secunda… pai stai asa, nu vorbim cu clientul ala inainte, sa vedem ce si cum? Nu-mi zici mai multe despre clientul asta? Cine-i client, laptaria lui Phillipe din Geneva? Nu vorbim de salariu, chestii, ci direct asa, cand poti sa vii? Ii zic ca poate ar trebui sa discut totusi cu cei care ma angajeaza, sa vorbim de salarii, sa vad ce cerinte au si asa mai departe, insa Sharad imi spune – ca o placa stricata – ca e un client mare si cauta oameni ce sa-i migreze de pe Ubuntu pe RH. Pai, ok, da’ nu asta te-am intrebat. I-am zis ca oricum imi trebuie 2 luni, perioada de timp mult prea mare pentru Sharad si clientul lui.

Acu’ inteleg ca incompetenti exista in toate domeniile. Da’ eu sunt curios cine-l plateste pe Sharad sau pe altii ca el sa faca munca asta, pentru ca e evident ca-i un bou care nu intelege niste lucruri. In primul rand, un potential angajat ar vrea sa discute cu angajatorul inainte de a lua o decizie. Ca, vorba aia, poate ai vrea sa stii ce salariu o sa iei, ca nu lucrezi doar la misto, sa-ti ocupi timpul cu ceva. Poate ai vrea sa afli un pic despre firma care angajeaza, sa nu te trezesti ca te angajeaza vreun MtGox cu vreo 2 zile inainte de inchidere. In plus, nici un angajat n-o sa se poata muta de pe o zi pe alta, mai ales cand e vorba de o alta tara, asa ca 2 luni e un termen rezonabil, zic eu. Doar nu spera ca pot sa ma mut asa, in vreo saptamana, fara sa stiu nimic despre compania minune care vrea sa ma angajeze in Geneva.

In alta ordine de idei, ce s-a intamplat cu europenii ce lucrau in domeniul asta? Sa speculez ca au fost inlocuiti de indieni pentru ca niste manageri s-au gandit ei ca un indian sau un pakistanez ar fi mai ieftin?

| Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.